• (0352) 522993
  • Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Аничка

Аничка (Анна Чеберенчик) народилася 19 січня в історичному куточку України у мальовничому с.Свірж (Львівської обл.) у лемківській родині. Закінчила Львівське училище культури та мистецтв (факультет хорового диригування).

Кілька років співала в хоровій капеллі "Мрія", яка діє у Львівській Комерційній академії.

З капеллою багато концертувала по Україні та за кордоном. Згодом вступила до Комерційної академії, факультет менеджменту, яку закінчила в 2003р. з дипломом бакалавра та магістра Бізнесової адміністрації.

З дитинства мріяла про кар'єру естрадної співачки. Закохана в лемківські пісні, які з народження чула у своїй родині, виростала з ними і змалку співала. Мабуть, саме це мало вирішальний вплив на вибір пісень до першої сольної програми та на запис першого компакт-диску лемківських пісень в сучасних стилях „Аничка”.

anichkaСвій творчий шлях на естраді Аничка розпочала у липні 1999 року на ХVІІ міжнародному фестивалі "Лемківська Ватра" в Ждині (Польща). Саме там відбувся перший виступ співачки і прозвучали її перші лемківські пісні в сучасних стилях. Аничка стала відкриттям фестивалю, і з того часу розпочалася активна творча робота, участь у фестивалях, концертах, конкурсах та різноманітних імпрезах. Аничка вже знайшла свого слухача в Україні та за кордоном.

Після першого, але дуже важливого успіху на XVII ЛЕМКІВСЬКІЙ ВАТРІ Аничка почала здійснювати свою життєву мрію і присвятилася мистецтву пісні і музики.

Аничка брала участь в різних конкурсах та фестивалях, шукаючи свого глядача. І за короткий час вона довела, що має непересічний дар, - починаючи з всеукраїнського фестивалю „Пісенний вернісаж” і продовжуючи цілою низкою національних та міжнародних конкурсів, де вона завойовувала призові місця: “Боромля”, “Доля”, ”Золоті Трембіти”, ”Море друзів”, „ Конкурс Володимира Івасюка”, “Європа Без Кордонів”. Аничка виступала у Києві, Чернівцях, Ялті, Боромлі, Львові, польських Легніці, Ждині, Михайлові, Кракові. У Голівуді вона взяла участь у престижному змаганні ”World Championship of Performing Arts”, (Світове Змагання Естрадних Мистецтв), де отримала золоту медаль в номінації „Фольклорна пісня” та срібну медаль в категорії „Сучасна музика”.

З цього часу вона постійно вдосконалює свій голос у професора Володимири Чайки, пріми Львівської опери. Отримавши перше визнання в публіки, Аничка береться за запис і свого першого альбому. Це збірник пісень, близьких душі співачки, що має лемківське коріння. Альбом вийшов під назвою „Аничка” (2000 рік) і зібрав лемківські народні пісні у сучасних обробках. Попри те, що Аничка знайшла себе у народних піснях, співачка експериментує з іншими жанрами пісенного мистецтва, а саме зі стилями поп, джаз, блюз. Стає відомою і її авторська пісня, з власною музикою та словами. Відтак згодом виходить її другий альбом “Поговоріть зі мною по-вкраїнськи” (2002 рік), що містить вже відомі українські твори та сучасну авторську пісню. У той же ж час з”явилася її перша відео-робота на пісню „Я не піду за Яська”.

У 2002 році Аничка їде у своє перше турне Північною Америкою і бере участь в українських фестивалях в США і Канаді: „Верховина”, „CYM”, „Лемківська Ватра”. Концерти проходять в Нью-Йорку, Чікаго, Toронто, Moнреалі, Мінеаполісі. Всюди її чекає вдячна публіка, якій як ковток повітря потрібна українська пісня. Після успішного турне Північною Америкою Аничка надихається на створення нових пісень і відео-кліпів, адже її чекають вже у Австралії, Японії, Великобританії, Франції.

У 2003 - 2004 році вона записує новий альбом „Силою любові”, знімає відео-кліпи на пісню „Под облачком”, „Гамерицький край”, „Закарпатська в’язанка”. Альбом „Силою любові” стає основою однойменного сольного концерту, що відбувається у Національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Занковецької у Львові. Концерт отримав найкращі відгуки публіки, яка оцінила живий звук, постановку, костюми. У 2006 році з’являється збірка колядок „Янголи в небі” і випущений кліп на колядку „Дзвонять дзвони”. Аничка здобуває відповідну музичну освіту і закінчує престижну музичну школу в Бостоні (США) – „Bercklee College of Music”. Там вона починає вдосконалювати свій англомовний репертуар. Відтак співачка презентує кілька англомовних пісень на „California State Fair” в 2008 і 2009 роках. Вийшли 6-й альбом “Я ще люблю” та сьомий англомовний “Rain in my Heart”. Перша збірка відзеркалює роки співпраці з львівською поетесою Олесею Садовою, яка написала тексти, а Аничка - музику.


Оповіщення

Сайти-партнери

© 2014-2022 Всеукраїнське товариство "Лемківщина". Авторські права застережені. При використанні матеріалів сайту - посилання обов'язкове!